Om mig

Jag är född 1956 och uppvuxen i Malmö men sedan många år bosatt i Lund. Under sommarhalvåret tillbringar jag mycket tid på mitt sommarställe i Björkhagen utanför Ängelholm.

Så länge jag kan minnas har bildskapande varit en viktig del av mitt liv. I många år har jag aktivt och medvetet arbetat med konstnärligt uttryck vid sidan av mitt yrkesarbete och sedan jag blivit pensionär ägnar jag än mer tid åt måleriet. Numera har jag egen ateljé "Ateljé Sunnan" i Lund, som jag delar med fyra konstnärskolleger. Här arbetar vi och har utställningar.Jag ingår också i en grupp av konstnärer som träffas regelbundet varje vecka för att måla och inspireras tillsammans. Jag ställer ibland också ut i min ateljé i sommarhuset.

Jag har utbildat mig på Folkuniversitetets konstlinje i Lund 1990-91, därefter har jag gått ett antal kurser i experimentell bild.

Jag målar huvudsakligen i akryl, men använder mig också av olika blandtekniker exempelvis papperscollage.

Inspiration får jag från naturen, från människor, relationer och minnen. Måleriet är för mig ett eget språk som förmedlar känslor och stämningar. När det fungerar når det längre än ord och blir en personlig upplevelse för betraktaren. Budskapet kan vara mer eller mindre tydligt och alltid mångtydigt.