Om mig

Jag är född 1956 och uppvuxen i Malmö men sedan många år bosatt i Lund. Under sommarhalvåret tillbringar jag mycket tid på mitt sommarställe i Björkhagen utanför Ängelholm.

Så länge jag kan minnas har bildskapande varit en viktig del av mitt liv. De senaste tjugo åren har jag aktivt och medvetet arbetat med konstnärligt uttryck vid sidan av mitt yrkesarbete. Numera har jag egen ateljé "Ateljé Sunnan" i Lund, som jag delar med två konstnärskolleger. Jag ingår också i en grupp av konstnärer som träffas regelbundet varje vecka för att måla och inspireras tillsammans.

Jag har utbildat mig på Folkuniversitetets konstlinje i Lund 1990-91, därefter har jag gått ett antal kurser i experimentell bild.

Jag målar huvudsakligen i akryl, ibland med element av papperscollage och strukturskapande material.

Inspiration får jag från naturen, från människor, relationer och minnen. Måleriet är för mig ett eget språk som förmedlar känslor och stämningar. När det fungerar når det längre än ord och blir en personlig upplevelse för betraktaren. Budskapet kan vara mer eller mindre tydligt och alltid mångtydigt.